OBRAZOVANJE JE TEMELJ NA KOJEM SE MORA GRADITI HRVATSKA BUDUĆNOST

OBRAZOVANJE JE TEMELJ NA KOJEM SE MORA GRADITI HRVATSKA BUDUĆNOST

Svoju prvu konferenciju za medije Klub Nezavisne liste mladih posvetio je upravo temi predškolskog odgoja, tražeći da se poštuje pravo na vrtić svakog djeteta u Hrvatskoj. Želimo da obrazovanje bude dostupno svima od vrtića.

Zaustavljanje iseljavanja mladih iz ove države dogodit će se samo i isključivo onda, kada mladi postanu prioritet u djelovanju politike. Ključni cilj rada Nezavisne liste mladih na nacionalnoj političkoj sceni je uspostava interesa i potreba mladih kao fokusa svih javnih politika Hrvatske. Interesi i potrebe najmlađih su nam uvijek na prvom mjestu, i ključna vodilja u promišljanju kakvo društvo i država želimo postati.

Pravo djece na obrazovanje štite, kako hrvatski Ustav, tako i međunarodne konvencije. Podržavamo zahtjeve profesora, učitelja i odgajatelja za povećanje plaća jer su nam u fokusu mladi u nadi da će to sve voditi prema boljem obrazovnom sustavu.

Ako želimo snažno povećati kvalitetu obrazovanja prvi je korak razviti instrumente koji tu kvalitetu mogu mjeriti – rezultati na državnoj maturi ne mogu biti naš jedini mjerni instrument. U našem razmišljanju o unapređenju obrazovnog sustava vodilje nam moraju biti i druge nužne reforme pred nama – redefiniranje mreže škola, depolitizaciji školskih odbora, definiranje jasnih sustava vrednovanja izvrsnosti i rezultata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *