OD KUD SE RIBA ČISTI?

OD KUD SE RIBA ČISTI?

Ako skoro 20 godina imamo vlade čiji je broj ministarstava određen rezultatima koalicijske trgovine, vječno mijenjajuću unutarnju strukturu ministarstava koja omogućuje micanja i instalacije nakon izbora, agencije bez nadzora u kojima se izmišljaju radna mjesta za stranačke poslušnike i neobrazovane uhljebe, javni sektor  u kojem se nerezonski gomilaju administrativne funkcije, lokalnu upravu koja se pretvorila u najelegantniji alat zarobljavanja i korumpiranja našeg društva – rezultat je država koja ne brine o potrebama svojih građana, u koju građani nemaju povjerenje i koja nas previše košta.

Naši građani i građanke iščekuju političku opciju koja ima hrabrosti biti vizionar i nositelj transformacije hrvatskog društva i države, koja, stoga, s poslom sređivanja državnih poslova, mora krenuti od samoga vrha, odnosno od Vlade, ministarstava i lokalne uprave. Vlada koja mandat preživljava sneno, dok njena uhljebnička vojska živi kao bubreg u loju u Našim ministarstvima, u Našim školama i bolnicama, u Našim agencijama i zavodima, u Našoj lokalnoj upravi – takva Vlada nema moralnu poziciju tražiti od ikoga ikakva odricanja. Takva Vlada, koja nije u stanju reformirati samu sebe, nije u stanju reformirati ni druge. Od glave se riba čisti, a kad se ne čisti – od glave i smrdi.
Ako nitko drugi, NLM će biti taj koji će građanima isporučiti državu koja brine o njihovima potrebama, u koju imaju povjerenja i koja ne košta previše. Ako nitko drugi, NLM će krenuti s reformama, koje neće udarati po našim građanima i privatnim tvrtkama, već po neodgovornim, instaliranim, korumpiranim i indolentnim uhljebima, neradnicima koji su okupirali naše institucije i tako nam ukrali budućnost.
Pozovi frenda kojem je puna kapa svega, a još misli da drugačije može biti. Ako ti je puna kapa svega, kao nama – daj se jednom pokreni konačno! NLM treba tvoju mladost, pamet, bijes i energiju!
Čekamo te!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *